Zit-sta bureau

Ga voor een goede balans tussen zitten en staan

Dynamisch werken is goed voor je. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om de hele dag in dezelfde positie te zitten maar juist om te bewegen. Sta zit bureaus dragen hier aan bij. Met een zit-sta bureau is het namelijk mogelijk om staand en zittend werken af te wisselen. Deze manier van werken ontlast de rug en bevordert de doorbloeding van de benen. Meer weten over alle mogelijkheden en voordelen? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Een kantoorbaan gaat vaak gepaard met veel zittend werken. Iedereen weet ondertussen dat langdurig zitten schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je meer beweegt op de werkvloer. Het gebruik van sta-werkplek is hiervan een goed voorbeeld.

De voordelen van
zit-sta werken.


30+ Professionals
  • Kantoormeubilair
  • Zit-sta bureaus

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om de hele dag in dezelfde positie te zitten. Met een bureau met zit-sta functionaliteit kun je zittend en staand werken afwisselen. Deze manier van werken ontlast rug, nek en schouders en bevordert de doorbloeding van de benen. Bovendien heeft het gebruik van een zit-sta bureau een positief effect op het concentratievermogen en draagt het bij aan een verlaging van het ziekteverzuim.

Hoe werkt een sta-zit bureau?

De hoogte van een zit-sta bureau is verstelbaar. Hierdoor is het heel gemakkelijk om zittend en staand werken af te wisselen. Let er bij het verstellen van de hoogte goed op dat deze aansluit bij de juiste werkhouding. Bij staand werken moeten de onderarmen op het bureaublad rusten met de ellebogen in een hoek van 90 graden. Door een onjuiste instelling van de hoogte van het zit-sta bureau, wordt vaak een hangende of doorgezakte sta houding aangenomen. Dit doet het positieve effect op rugklachten te niet.

Ruime keuze in zit-sta bureaus

Zit-sta bureaus zijn er in vele soorten en maten. Er zijn enkele bureaus (voor één persoon), hoekbureaus, duo desks (voor twee personen) of zogenaamde benches (voor vier, zes of meer personen). De hoogte is elektrisch verstelbaar of handmatig door middel van een spindel. Voor meerpersoons werkplekken bestaan er akoestische tussenschotten, voor het dempen van omgevingsgeluid. Het werkblad kan vaak uitgevoerd worden in verschillende decors en het frame in diverse kleuren, want het oog wil tenslotte ook wat. Let bij het aanschaffen van een sta zit bureau goed op de minimale en maximale instelbare hoogte, zodat deze goed aansluiten bij uw wensen.

Zit-sta hoekbureau

Naast rechte hoekbureaus biedt Havic ook de mogelijkheid tot een ergonomisch hoekbureau. Een hoekbureau heeft diverse voordelen. Zo is een hoekbureau vaak groter dan een gewoon bureau, waardoor je een stuk meer werkruimte krijgt. Tegelijkertijd bespaart een hoekbureau ruimte in het complete kantoor. Met name in een kleiner kantoor is een hoekbureau uitermate geschikt. Het Ergo zit-sta bureau is leverbaar met een aanbouw. Het bureau wordt door 3 motoren geruisloos aangedreven.