Kuijpers

Referentieproject


Kuijpers: “Een volledig duurzame kantoorinrichting, dankzij Havic”

In de transitie naar een meer groene wereld zette duurzaam installatiebedrijf Kuijpers een grote stap voorwaarts. Kuijpers bracht namelijk hun vestiging in Den Bosch van energielabel D naar A door tot in de kleinste details te verduurzamen. Samen met Havic ging Kuijpers nog verder met vergroenen: al het kantoormeubilair van Havic in dit project heeft namelijk een duurzaam karakter. Van stofferingen van gerecycled plastic uit oceanen tot aan zittingen van gerecycled textiel van oude spijkerjeans. 

Tjerk Ensermo, coördinator facilitaire zaken bij Kuijpers, is zeer enthousiast over dit unieke project: “We hebben de groene lat een flink stuk hoger gelegd. Havic gebruikte waar mogelijk duurzame biobased materialen. Van gedetailleerde product presentatie tot volledige installatie, Havic heeft topwerk geleverd.” 

(tekst gaat verder onder de slideshow)


Gezonder, groener én slimmer.


Werknemer

Laat ons voor je werken.

We bellen je graag terug om een afspraak in te plannen.

  • Klantcase
  • Kuijpers

Familiebedrijf Kuijpers timmert al meer dan 100 jaar aan de weg. Ze maken omgevingen gezonder, groener en slimmer. Vanuit hun technische achtergrond en missie om de gebouwde omgeving versneld te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Tjerk: “We willen een betere wereld doorgeven aan de volgende generatie. Dat klinkt leuk, maar we geven het in de praktijk ook echt handen en voeten. Onze mensen bouwen bijvoorbeeld complex, duurzame installaties. Zo leveren we circulaire en klimaat neutrale projecten op. Vanuit die visie wilden we heel graag onze vestiging in Den Bosch verduurzamen.”

Binnen Kuijpers is Tjerk verantwoordelijk voor alle huisvestingszaken. “Samen met de 16 vestigingen, verspreid over Nederland, bewaak ik het facilitaire beleid. En leidde ik het project rondom de duurzame kantoorinrichting van onze Kuijpers-vestiging Den Bosch.”

Showcase voor duurzaam werken

Naast het uitgangspunt om te verduurzamen, had de verbouwing nog een belangrijk doel. Tjerk: “In Den Bosch staan er 2 kantoorpanden naast elkaar, deze hebben we met elkaar verbonden zodat het 1 groot geheel werd. De oude kantoorpanden zijn gestript en qua installatie duurzaam opgebouwd. Het nieuwe verbindende hart, dat de 2 panden aan elkaar schakelt, is compleet circulair gebouwd. Daarnaast wilden we voor onze medewerkers een duurzame werkplek creëren. Een fijne werkomgeving met verschillende functionaliteiten. Met stilteplekken, vergaderruimtes, een werkcafé en volledig gericht op het nieuwe werken. Hiermee wilden we een showcase bouwen waarin we onze duurzame bouwoplossingen konden toepassen.”

Havic heeft Kuijpers geholpen bij het ontwerpen en realiseren van de duurzame kantoorinrichting. “Via onze groenstylist, die hielp met de groenvoorziening in het nieuwe verbindende hart , kwamen we bij Havic uit. Zij konden ons naast de levering van duurzaam meubilair ook bijstaan in het ontwerpen van de kantoorinrichting”, legt Tjerk uit.

Perfecte vertaling naar ontwerp

De klik met het Havic-team was er direct. “Het contact was goed en wat ik sterk vond, ze maakten dingen niet mooier dan ze zijn. Wij zaten onder tijdsdruk rondom de opening, maar Havic hielp enorm door het projectmatig aan te pakken. Ik kon mijn behoeftes en visie op tafel leggen. Zij wisten dit uitstekend te vertalen naar een interieurplan. Dat in combinatie met een uitgebreide product presentatie gaf mij een fantastisch praatplaatje richting architecten, directie, stuurgroep en gebruikers. Hierin kwam de stijl, kleurstelling en filosofie duidelijk naar voren. Bovendien schakelden ze supersnel. Dat was enorm prettig!”  


240 duurzame meubels

Havic hielp Kuijpers met het inrichten van de vergaderplekken en het werkcafé in het nieuwe gedeelte van het kantoorpand. Tjerk: “We wilden heel graag met natuurlijke materialen werken en veel groen terug laten komen. Het pand moest een duurzame uitstraling krijgen. Havic droeg daarin bij door uitsluitend biobased meubilair te kiezen. Onder meer qua tafels, stoelen, vergadertafels en plantenbakken. In alle 240 producten zijn, in meer of mindere mate, duurzame of gerecyclede materialen gebruikt. Al het hout heeft het FSC-keurmerk, het textiel bestaat uit gerecyclede spijkerbroeken en het vilt is van gerecycled plastic. Daarnaast zijn alle gebruikte stofferingen gemaakt vanuit gerecycled plastic uit de oceaan. Plastic geleverd vanuit het SeaQual Initiative, daar zijn we ontzettend trots op. Qua productkennis en advies is Havic erg sterk, net als hun gevoel voor stijl en kleurstelling.”


Grootse visie, kleinste details

Binnen Kuijpers is iedereen supertevreden met het resultaat. “Alle ruimtes zijn echt prachtig geworden. Mooi meubilair, qua esthetiek en kwaliteit. En het past volledig in het grotere groene geheel. Er zijn veel enthousiaste reacties over de vergaderruimtes op de 1ste en 2e etage. En mensen maken volop gebruik van het levendige werkcafé, waar werk en lunch gecombineerd kan worden. Leuk detail is dat in het verbindende hart QR-codes zijn verspreid waarin we informatie delen over alle duurzame, circulaire oplossingen. Zodra mensen deze scannen lezen ze ook meer over de duurzame herkomst van het meubilair.. Hierin willen we actief uitdragen dat het pand zo duurzaam is.”


Een duurzame samenwerking

Ook voor Tjerk was dit een bijzonder project waar hij trots op terugkijkt. “Als facilitair manager maak je zulke grote projecten niet vaak mee. En al helemaal niet gericht op zo’n grootse transitie naar duurzaamheid. Dat we dit samen tot zo’n geweldig eindresultaat hebben gebracht is fantastisch. Dit was het 1ste project met Havic, maar zeker niet het laatste. Ondanks de fikse tijddruk die we hen oplegden, bleef Havic altijd professioneel en toegankelijk. Ze dachten altijd mee om aan onze eisen te kunnen voldoen. We merkten dat Havic ontzettend veel energie in het project gestopt heeft. Daarmee is het ongetwijfeld de start van een duurzame samenwerking.”  

Bekijk onze
laatste projecten