Duo werkplekken

Niet één, maar twee bureaus

Ben je op zoek naar een bureau voor twee collega’s? Bekijk dan ons ruime assortiment duo bureaus. Duo werkplek bureaus zijn zowel geschikt voor flexwerkplekken, als voor bureau eilanden voor verschillende collega’s binnen een organisatie. Een duo bureau staat ook wel bekend als bench werkplek; twee bureaus gecombineerd op een onderstel. Verstelbare duo bureaus bewegen afzonderlijk van elkaar. Op deze manier kunnen twee personen aan hetzelfde duo-bureau werken en stellen ze hun eigen prettige werkhoogte in.

De voordelen van een duo werkplek.


30+ Professionals
  • Kantoormeubilair
  • Duo werkplekken

Bij kantoorwerkzaamheden komt het vaak voor dat men de hele dag aan een stuk zit. Met name als meerdere collega’s samenwerken aan een eiland. Met een duobureau hoeft dit niet langer. De bureaus zijn nog wel met elkaar verbonden waardoor medewerkers effectief met elkaar kunnen blijven samenwerken. Toch kunnen ze de bureaus afzonderlijk van elkaar aanpassen in de juiste hoogte, zodat de ene bijvoorbeeld zijn werk zittend uitvoert en de ander werkt vanuit een stabureau. Deze zit sta bureaus hebben we in enkele bureautafels, (klik hier voor de enkele zit-sta bureaus van Havic Kantoormeubelen) maar ook in zit sta bureau duo. Met een verstelbaar duo werkplek kun je afwisseling toevoegen aan je werkhouding en voorkom je lichamelijke klachten. Een zit sta duo bureau zorgt voor een rustige look, omdat de bureaus één vormen en niet allerlei bureauonderstellen bij elkaar hebt staan. Ook zorgt het voor privacy van werknemers, doordat vele duobureaus voorzien zijn van een scheidingswand, ook wel een opzetwand genoemd.

Waarom een duo bureau?

Wanneer je met meerdere mensen aan een bureau werkt, is een dubbel bureau de ideale uitkomst. Werkplekken voor twee personen, ook wel bench-werkplekken genoemd, zie je op steeds meer kantoren terug. Men wil graag een ergonomische werkplek maar tegelijkertijd ook intensief kunnen samenwerken met een collega. Een duo bureau bestaat uit één onderstel met daarop twee bureaus die (meestal) los van elkaar in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor kun je van werkhouding wisselen tussen dat het een zit sta oplossing is. Daarnaast verhoogt een duo bureautafel ook de productiviteit tussen samenwerkende medewerkers. Bij een duo bureau denk je al snel aan twee personen, maar we hebben combinatie bureaus beschikbaar voor twee, vier en zelfs zes personen. Let bij het kopen van een dubbel bureau op de volgende punten:

  • Een slinger of elektrisch verstelbaar bureau: Indien je regelmatig van werkhouding wisselt, is een elektrisch bureau handiger omdat dit sneller gaat en minder moeite kost om het bureau handig in hoogte te verstellen.
  • Hoeveel motoren: Wanneer je voor een elektrisch duo bureau gaat, kun je kiezen voor het aantal motoren. Wil je één of twee motoren in het onderstel? Vaak is een bureau met twee motoren een stuk stiller dan één motor en beweegt het bureau sneller omhoog en omlaag.
  • Kolommen: Kolommen zorgen voor de stabiliteit van het bureau. Hoe meer kolommen, hoe steviger het frame. Indien je veel staand werkt, adviseren wij een frame dat bestaat uit drie kolommen.

Een duo zit sta bureau kopen?

Het kan best een lastige opgave zijn om een passend duo bureau uit te kiezen. Welk bureau past binnen jouw kantoor en interieur? Bij Havic Kantoormeubelen helpen we je graag verder. Neem gerust telefonisch contact op door te bellen naar +32 (0)14 454 619. We maken graag een afspraak met je in een van onze showrooms en geven je persoonlijk advies.