IVG-Libilé B.V.: "Elke ruimte heeft de juiste setting"

Wat te doen als je als bedrijf uit zijn voegen groeit? IVG Libilé B.V. besloot een nieuw pand te bouwen in Berkel en Rodenrijs. Een splinternieuw kantoor met adembenemend uitzicht over de skyline van Rotterdam. Dat vraagt om een moderne kantoorinrichting die IVG Libilé B.V. past als een jas. Team Havic verzorgde de volledige inrichting, van 3D-ontwerp tot levering en montage.

Ron van Loon, General Manager, en Jacqueline van Sark, Management, leggen uit hoe de ontwerpers van Havic elke ruimte en verdieping een eigen stijl gaven. Ze wisten daar ook één geheel van te maken. Ron: “In de showroom konden we direct overleggen met de ontwerpers. Daar kwam een superrealistisch 3D-ontwerp uit voort. Ze zijn er niet op uit om dure spullen te slijten, maar willen het mooiste kantoor realiseren. Dat proef je in alles.”

Nieuw pand, nieuwe kantoorinrichting

IVG Libilé B.V. zag 7 jaar geleden het levenslicht en is specialist in industriële slangen en infraproducten. Ron: “We zijn voor onze klanten een full-service dienstverlener, gericht op ondergrondse infrastructuur en industriële rubberslangen. Zodat monteurs van gas, water, elektra en telecom alles wat ze nodig hebben om te kunnen repareren en kalibreren in hun bus hebben liggen. Daarmee zijn we de ideale partner voor technische oplossingen en het overwinnen van uitdagingen. Na 3 jaar in Barendrecht en 3 jaar in Ridderkerk, bouwden we onlangs een nieuw kantoorpand in Berkel en Rodenrijs. Telkens groeiden we uit onze jas.”

Jacqueline: “Bij een nieuw pand hoort ook een volledige kantoorinrichting. Ons vorige kantoor lieten we ook inrichten door Havic. Dat beviel zo goed, dat we hen nu weer inschakelden.”

Havic’s 3D-ontwerp zegt meer dan 1.000 woorden

Het nieuwe pand van IVG Libilé B.V. bestaat uit 3 verdiepingen. Waarbij het belangrijk was om op elke verdieping een eigen stijl te creëren. Ron: “We wilden een moderne en tijdloze inrichting realiseren. Voor elk type meeting wilden we een gepaste setting hebben in het pand, dat bijdraagt aan het gesprek of de situatie. We vroegen aan Havic om mee te denken, zodat we gemakkelijk kunnen switchen van zakelijk naar sociaal warm bijvoorbeeld. De adviseurs van Havic kwamen vervolgens met een voortreffelijk 3D-ontwerp. Wij zijn heel visueel ingesteld en dit ontwerp sprak boekdelen.”

Jacqueline: “Tijdens onze bezoeken aan de showroom van Havic konden we direct schakelen met de ontwerpers. Ze gaven onder meer ook advies over de gordijnen en vloeren. We konden daardoor direct doorpakken. En alle punten werden ook weer in het ontwerp verwerkt. Dat gaf ons in het voortraject al een helder beeld van het eindresultaat.”

Verschillende stijlen, toch één geheel

Elke ruimte in het pand van IVG Libilé B.V. heeft een duidelijk doel en dat moest tot uiting komen in de kantoorinrichting. Ron: “We zochten geen partij die ons wat stoelen en bureaus kon leveren. Havic wist onze ideeën heel goed te vertalen naar een inrichting. Zo hebben we onze kantoortuin bewust formeler en steriel gehouden, door veel met wit te werken. Het is een prettige ruimte geworden om in alle rust te werken. In tegenstelling tot onze brasserie, daar draait het om sfeer en verbinding. Die ruimte knalt er nu echt uit en spreekt mensen aan. Waar voorheen veel medewerkers kozen om achter hun bureau te eten, weet nu iedereen deze centrale plek te vinden voor de lunch. Ongevraagd en ongedwongen.”

Jacqueline: “Zo’n plek als de brasserie helpt ook met onze werving en selectie. En het nieuwe pand in combinatie met inrichting maakt sowieso een goede indruk op klanten, sollicitanten en medewerkers. Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen. Mensen zijn echt onder de indruk.”

Contrast tussen verleden en heden

Het nieuwe pand van IVG Libilé B.V. bevindt zich onder de rook van Rotterdam. Ron: “Rotterdam heeft internationaal een goede uitstraling en we zijn goed bereikbaar met de trein, metro of vanaf Schiphol. In onze vergaderruimte op de 2de verdieping hebben we de connectie tussen het verleden en heden willen leggen. Eén van onze Italiaanse businesspartners behoort tot de 10 oudste familiebedrijven van Italië. We hebben de muur van de ruimte bekleed met een zwartwit foto van hun pand uit 1700. En wanneer je omdraait, kijk je uit over de prachtige skyline van Rotterdam. Dat geeft een mooi contrast.”

Juiste mix in kwaliteit, stijl en functionaliteit

IVG Libilé B.V. is met name te spreken over het totaalplaatje. Ron: “Elke verdieping en ruimte heeft zijn eigen functionaliteiten en eyecatchers. De diverse plekken die we gecreëerd hebben bieden altijd de juiste setting voor het type afspraak dat je hebt. Daarin heeft Havic goed meegedacht en alles tot leven gebracht. Het team van Havic is er niet op uit om de duurste spullen te verkopen. Het moet er natuurlijk goed uitzien met kwalitatieve producten. Maar het is juist de mix van kwaliteit, stijl, functionaliteit en prijs-kwaliteit dat het een geheel maakt.”

Jacqueline: “We zijn niet van plan om te verhuizen want we zitten in een geweldig kantoor op een prachtige plek. Maar mocht de situatie zich in de toekomst toch nog voor doen: wij schakelen dan absoluut weer Havic in. We zijn namelijk superblij met ons nieuwe kantoor. Daar gaan we de in de lengte van dagen van genieten."