zitklachten en oplossingen

Klachten Armen & Benen

Pijn in de elleboog, last van de pols of zeurende pijn in de bovenarm? Hoe te voorkomen?

De armleggers moeten gelijk zijn aan de bureauhoogte. Hoek van de boven- en onderarm circa 90°. De voeten moeten in hun geheel kunnen rusten op de vloer. Hoek van de boven- en onderbeen circa 90°.

Klachten rug en nek

Stijve nek, verkrampte schouderspieren of pijn in de onderrug?Gebruik de hele ztting!

The zitting moet twee derde van de bovenbenen ondersteunen. De rugleuning moet ondersteuning geven aan de gehele rug. De lendesteun moet dusdanig worden ingesteld dat de onderrug optimale ondersteuning krijgt d.m.v. tegendruk. Dit i.c.m. de juist ingestelde armleggers.

Klachten bloedcirculatie en concentratie

Last van druk op de ruggenwervels, koude handen of concentratieverlies?.Dynamisch zitten

Zorg ervoor dat je tijdens je werkzaamheden variatie houdt in je zitgedrag. Het is goed om te wisselen van zitpositie. Varieer tussen recht op zitten en voor- en achteroverleunen. Dit zorgt ervoor dat  de ruggengraat minimaal wordt belast. Ook bevordert het de bloedcirculatie in de spieren en verhoogt het de concentratie vermogen. Af en toe staand werkzaamheden uitvoeren heeft ook een positief effect op het lichaam. 

Klachten rug & bekken

Pijn in de onderrug en vermoeide spieren in het bovenlichaam? Zitneigverstelling

Door de zitting een aantal graden naar voren te kantelen d.m.v. de zitneigverstelling wordt de gebruiker gestimuleerd zijn wervelkolom recht te houden dorodat de bekken naar voren worden gekanteld. Dit geeft een rechte zithouding en vermijdt dat je met een kromme rug achter het bureau zit. De druk wordt gelijkmatig verdeeld tussen de spieren en ruggenwervels.