Industriële kantoorinrichting

Een stoer, rauw maar toch modern interieur nodig? Dan zit je met de industriële kantoorinrichting  helemaal goed. Hoe ziet deze stijl eruit, waar komt deze stijl vandaan, welke materialen kun je het  beste gebruiken en welke voordelen kent deze stijl? Havic vertelt je daar graag meer over,  we geven je voorbeelden en tips voor een perfecte industriële kantoorinrichting. 

Hoe ziet een industriële kantoorinrichting eruit? 

De industriële kantoorinrichting heeft in vogelvlucht haar populariteit gewonnen. De stijl kenmerkt zich door open ruimtes met een speelse touch, waarin de constructie van een kantoorpand nog zichtbaar is. 

De oorsprong van deze interieurstijl is te herleiden naar vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het was  een periode waar weinig budget was dankzij een economische crisis. Er was weinig geld om de  muren, zichtbare leidingen en bedradingen weg te werken. Nu heeft deze stijl in de loop der tijd wat  ontwikkelingen doorgemaakt, maar is de essentie nog steeds daar.

Er zit vaak zoveel karakter in een pand en dat wil je laten zien! Voeg daar de juiste materialen en  kleuren aan toe en je hebt een industriële kantoorruimte waar je u tegen zegt.

Industrieel materiaal gebruik

We weten nu hoe een industriële kantoorruimte eruitziet, maar welke materialen kan je dan het  beste gebruiken? In onze interieurplannen maken wij voor industriële kantoorinrichtingen vaak gebruik van metaal in combinatie met zwarte  onderstellen, of hout. Maar welke meubels passen daar dan goed bij? Binnen ons assortiment  hebben wij verschillende stalen lockers en ladekasten, zwarte bureaus en bureaustoelen. Neem eens  een kijkje bij meubels zoals: Vergadertafel Dia of de Lockerkast Moa.

De voordelen op een rij

De industriële kantoorinrichting kent verschillende voordelen. Het eerste voordeel is dat je de  industriële stijl kan combineren met diverse andere interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld aan de  Scandinavische kantoorinrichting. Een ander voordeel is dat de industriële stijl uniek is. Het  bedrijfspand zorgt voor het grootste deel voor het karakter van je kantoor, voeg daar de juiste  meubels aan toe en je kantoorinrichting is compleet. Het laatste voordeel is duurzaamheid. Binnen  deze interieurstijl wordt de ruimte zo goed mogelijk gebruikt en blijven ‘oude’ elementen intact. 

Industriële kantoorinrichting door Havic

Starware

Het nieuwe kantoor van Starware, gevestigd in Gouda, hebben wij voorzien van nieuwe  kantoormeubelen. Industriële look van het pand? Check! Bijpassende kantoormeubelen? Check! Een  gouden combinatie als je het ons vraagt. Het pand straalt uit dat het stoer, rauw, maar ook modern is.  Door het gebruik van zwarte onderstellen in combinatie met een eiken blad decor hebben we ook nog  een warme uitstraling kunnen realiseren. 

De kantine mistte nog een eye-catcher, dus hebben wij deze ruimte voorzien van een wandbank op maat van maar liefst 8 meter! Zo is er voldoende zitgelegenheid én geeft het een unieke touch aan de kantine. Benieuwd naar welke producten we in dit project hebben gebruikt? We hebben er een aantal hieronder voor je op een rijtje gezet.

Flex duo werkplek mat zwart (elektrisch verstelbaar) 

Wil je liever staand werken of zittend? Of toch allebei? De Flex duo werkplek is het product als je  op zoek bent naar de juiste balans. Dankzij de krachtige motoren van het Flex bureau is de  hoogte snel en geruisloos te verstellen. Er zijn verschillende configuraties mogelijk. We hebben voor Starware gekozen voor een matzwarte uitstraling, omdat dit naadloos aansluit op de industriële look die we wilden uitstralen.  

 

Wandbank op maat Trendo

Als je dacht dat wij enkel bureaustoelen en vergadertafels leveren dan heb je het mis! Je kunt bij ons ook terecht voor andere kantoormeubelen zoals bijvoorbeeld deze wandbank op maat. Zoals je kunt zien zijn de configuratiemogelijkheden eindeloos. In dit geval hebben we gekozen voor  een stof en kleur die passen binnen de moderne maar ook zeker industriële look.

Hulp nodig bij je industriële kantoorinrichting?

Als het goed is weet je nu alles over een industriële interieurstijl. Je weet de oorsprong van deze stijl,  welke materialen je kan gebruiken en wat de voordelen zijn. Onze tekenaars helpen je graag met het ontwerpen van een gratis 3D interieurplan. Of kom eens langs bij een van onze showrooms en laat je  adviseren door onze adviseurs.