Duurzame kantoorinrichting

Bij het inrichten van een modern kantoor kun je niet meer om duurzame doelen en uitgangspunten heen. Havic hecht veel waarde aan milieu en duurzaamheid. We willen de aarde beter achterlaten voor de generaties na ons. Bij Havic dragen we daarom graag ons steentje bij aan een duurzame wereld. Dit doen we op verschillende aspecten in ons bedrijf. Zo stofferen we ons meubilair met gerecyclede meubelstoffen en kiezen we voor materialen die op hun beurt weer gerecycled kunnen worden.

Duurzame materialen

Een duurzaam kantoor begint met duurzame materialen en duurzame stoffen. Bij veel van onze fabrikanten staat duurzaamheid gelukkig hoog in het vaandel. Er worden dan ook volop nieuwe toepassingen ontwikkeld. Wij zijn voorstander van deze nieuwe ontwikkelingen en verwerken deze graag in onze voorstellen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
• Slijtvaste meubelstoffen geproduceerd van 100% gerecyclede PET-flessen.
• Hoogwaardig ecologisch plaatmateriaal, geproduceerd van land- en tuinbouwoverschotten.
• Akoestisch materiaal geproduceerd van grassen en kruiden, 100% organisch.
• Snelgroeiende natuurlijke materialen, zoals gras- en bamboe-achtige soorten, als alternatief voor hout.

Deze oplossingen geven afval een tweede leven en verminderen de druk op de natuur door het verminderen van het houtgebruik.

Ecologisch verantwoorde productie

Havic werkt alleen samen met leveranciers die hun productie ecologisch verantwoord uitvoeren. Om die werkwijze te kunnen waarborgen, bezoeken we alle producenten waar we mee samenwerken zelf. Op die manier krijgen we een goed beeld van het bedrijf, de productiemethodes en de kwaliteit. Ook zien we op die manier met eigen ogen of het productieproces op duurzame en verantwoorde wijze plaatsvindt.

Afvalstroom

Havic besteedt veel aandacht aan het recyclen van haar afval. Al jaren loopt hiervoor een samenwerking met een gespecialiseerde partij. Alle afvalstromen (hout, papier, folie, EPS) worden gescheiden afgevoerd om de recycling te maximaliseren en vereenvoudigen.

Goede doelen

Havic is een trotse partner van het Wereld Natuur Fonds. Voor elk gerealiseerd project doet Havic een donatie aan het WNF. Sinds 1962 zet het WNF zich actief in voor natuurbescherming over de hele wereld. Een onderdeel daarvan is de bescherming van bedreigde diersoorten, zoals de orang-oetan, de panda, de neushoorn, de ijsbeer of de olifant. Ook op deze manier zetten wij ons dus in voor duurzaamheid.

Duurzaam kantoor

Door gebruik van duurzame materialen, het hanteren van een ecologisch verantwoord productieproces en het recyclen van afvalstromen, streven we er bij Havic iedere dag naar om een duurzaam kantoor voor onze klanten te realiseren. Wij blijven hierin uiteraard doorontwikkelen, en hierbij steeds nieuwe toepassingen, materialen en technieken inzetten. Zodat we onze mooie planeet ook voor de toekomstige generaties kunnen bewaren. Wilt u uw nieuwe kantoor duurzaam inrichten? Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van een voorstel op maat, zodat het interieur perfect aansluit bij uw toekomst visie en organisatie.