Persoonlijk advies en 3D ontwerp Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum en Breendonk (BE) Bel vrijblijvend 0413 - 370 370

 

Goede kantoorinrichting, tevreden medewerkers!

Wist u dat uw kantoorinrichting van grote invloed kan zijn op de tevredenheid van uw medewerkers?
Eigenlijk ook heel logisch. Wilt u liever binnenkomen in een mooi ingericht, fris kantoor of in een sober, verouderd of bedompt kantoor? De keuze is eenvoudig! Maar het gaat verder dan dat.

Functionaliteit

Een functionele werkomgeving is een belangrijk basisprincipe voor tevreden medewerkers. Gemakkelijk in te stellen bureaustoelen, voldoende werk- en opbergruimte, genoeg bewegingsruimte, eenvoudig te verstellen monitorsteunen en zo verder. Het moet allemaal goed en eenvoudig werken. Inefficiënt werken is tijdverspilling.

Bedrijfscultuur

Vergaderen aan een bartafelHet is belangrijk dat uw kantoorinrichting aansluit bij de bedrijfscultuur. Veel medewerkers voelen zich prettig bij een platte en open organisatie. Hierbij passen bijvoorbeeld ovale of ronde vergadertafels, zodat er niemand aan het hoofd van de tafel zit. Of denk bijvoorbeeld aan bartafels waar gemakkelijk en snel overlegd kan worden met collega’s. Ruimte voor ontspanning is natuurlijk ook essentieel voor tevreden medewerkers. Een sfeervol ingerichte kantine maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit. Is flexwerken onderdeel van uw bedrijfscultuur? Zorg dan dat de kantoorinrichting hier goed op ingesteld is. In hoogte verstelbare bureaus zijn hierbij onmisbaar. Maar denk bijvoorbeeld ook aan akoestische banken, waar even rustig getelefoneerd of overlegd kan worden.

Ergonomische bureaustoelErgonomie

De fysieke gesteldheid van medewerkers speelt een grote rol bij de medewerker tevredenheid. Houd daarom bij het inrichten van uw kantoor rekening met ergonomie. Zorg voor voldoende beweegmogelijkheden, zoals zit/sta bureaus of fietskrukken. Ook ergonomische bureaustoelen zijn van groot belang voor een goede zithouding en het voorkomen van fysieke klachten. Bureaus en monitors moeten verstelbaar zijn, zodat deze op de wensen van de medewerkers kunnen worden aangepast.

Inspraak

Laat uw medewerkers vooral meedenken over de nieuwe kantoorinrichting. Dat alleen al zal bijdragen aan een hogere medewerker tevredenheid. Bovendien zijn zij degenen die het beste kunnen aangeven wat er verbeterd zou moeten worden. Een werkomgeving waar uw medewerkers zich goed voelen levert een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de productiviteit en het beperken van het ziekteverzuim. Kortom: een goede kantoorinrichting, tevreden medewerkers!

Topkwaliteit design kantoormeubelen Kantoorinrichting van A tot Z Scherpe prijzen 5 jaar garantie